Torquay 2012 - Första dagen


Nu tänkte jag berätta hur det gick till första dagen på språkresan. Vi blev väckta av vår värdmamma (Charlotte) ungefär klockan 7 på morgonen (vi kom överens om en tid vi skulle behöva gå upp för att hinna gå till skolan i tid) och då gick vi upp och gjorde oss klara. Charlotte frågade oss också vad vi ville ha till frukost (toast eller flingor) så vi gick ner och åt frukost. I början av resan gjorde hon frukost åt oss men tillslut kändes det så naturligt att vi "gjorde" frukost själva. När vi åt frukost träffade vi också de 3 barnen och hunden för första gången. Så söta! 

 

När vi ätit klart fick vi våra lunchlådor och sen fick vi sällskap av Charlotte till skolan för att vi skulle hitta dit. Vi hade turen att inte alls bo långt ifrån skolan, det tog kanske 15 minuter att gå. Vägen var dock en uppförsbacke och en nedförsbacke som man behövde gå varje gång man skulle någonstans och det var inte alltid kul att gå upp för den backen... :)

 

När vi kom fram till skolan träffade vi alla svenskar som åkte samma kurs som oss på parkeringen utanför och blev sedan uppdelade i mindre grupper eftersom att alla inte skulle få plats i de små klassrummen. Den här dagen skulle vi göra våra placeringstest som skulle avgöra vilken "nivå" man  skulle hamna på. Vi fick sätta oss i ett klassrum som var jättelitet (alla klassrum var små) och det var sånna här stolar med inbyggda bord som var jättejobbiga att sitta vid, haha :)

 

Vår lärare sa hej och delade ut testen. Ta med penna om du åker på språkresa! Det hade inte jag med mig eftersom jag trodde att man skulle få det där med det fick man inte. Testet bestod av en hörförståelsedel, några grammatikfrågor, lite läsförståelse och tillslut skulle man skriva något. Alla frågor utom skrivdelen var alternativfrågor. När provet var klart fick vi lite information om Action learning projektet som man skulle göra och vi fick våra "passport to learn". Vi fick också skriva upp 3 mål vi ville uppnå under resan. Vi betalade också våra busskort som kostade 43 pund. Det är bra att alltid ha lite kontanter med sig för man vet aldrig när man får information om en aktivitet man måste betala extra för.

 

När vi var klara med testen och allt fick vi rast för att äta våra luncher och jag och vi hann också ner på stan en stund för att kolla in vilka affärer som fanns. Efter lunchen mötte vi alla svenskar vid en liten park vid skolan för att sedan gå på en town walk som avslutades på Torrey Abbey Green (en park) där vi satt och pratade lite med de andra svenskarna. Jag och Maja gick hemåt efter ett tag och till middag fick vi en jättegod kycklingsallad.

 

Som kvällsaktivitet gick vi på välkomstdiscot som var på en klubb som hette Bohemia. Det kostade 1 pund att lägga in en jacka eller väska så ett tips är att en person tar med en väska som alla lägger sina saker i och sen turas man om att betala för att lämna in den eftersom man går på disco fler gånger :) Discot var helt okej även om jag inte gick på så många, tillslut orkade man inte och gjorde något annat  istället (läs: gick till donken). Discot slutade ungefär 22 och då gick vi hem och duschade och gick och la oss. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bloggextra.se

RSS 2.0